Виробництво бетонних робіт 

Бетонування методом «Термос із добавками-прискорювачами»

Деякі хімічні речовини (хлористий кальцій СаСl, вуглекислий калій – поташ К2СО3, нітрат натрію NaNO3 та ін), введені в бетон позазначних кількостях (до 2% від маси цементу), надають наступну дію на процес твердіння: ці добавки прискорюють процес твердіння в Початковий період витримування бетону.

Так, бетон з добавкою 2%-ного хлористого кальцію від маси цементу вже на третій день досягає міцності, в 1,6 рази більше, ніж бетон того ж складу, але без добавки. Введення в бетон добавок-прискорювачів, що є одночасно і протиморозними добавками, в зазначених кількостях знижує температуру замерзання до -3 ° С, збільшуючи тим самим тривалість охолодження бетону, що також сприяє придбанню більшої міцності бетоном.

Бетони з добавками-прискорювачами готують на підігрітих заповнювачах та гарячій воді. При цьому температура бетонної суміші на виході із змішувача коливається в межах 25…35°З знижуючись до моменту укладання до 20°С. Такі бетони застосовують за температури зовнішнього повітря -15… -20°С. Укладають в утеплену опалубку і закривають шаром теплоізоляції. Твердіння бетону відбувається в результаті термосного витримування у поєднанні з позитивним впливом хімічних добавок. Цей спосіб є простим і досить економічним, що дозволяє застосовувати метод «термосу» для конструкцій з Мп

Related posts